fbpx
AirlinesOnderwerpen

Xiamen Airlines past dienstregeling Schiphol aan

Xiamen_Airlines_787Xiamen Airlines past het vluchtschema naar Schiphol aan. Vanaf 25 oktober komt de maatschappij twee keer per week met een B787-8 naar Schiphol. In de zomerperiode wordt de frequentie opgeschroefd naar drie keer per week.

Schiphol is de enige Europese luchthaven die rechtstreeks verbonden is met de miljoenenstad in het zuidoosten van China.

Vlucht MF811 naar Schiphol vertrekt om 23.50 uur uit Xiamen en landt om 05.20 uur op Schiphol. De terugvlucht vertrekt om 12.35 uur en komt om 06.05 uur lokale tijd aan in Xiamen.

Ook KLM vliegt drie keer per week op Xiamen, vlucht KL883 vertrekt rond 17.15 uur en landt om 10.25 uur de volgende ochtend in China. KLM vliegt de route nu nog met een B777-200, volgens planning wordt vanaf 3 december de B787-9 ingezet.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button