fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

46 nieuwe B737’s voor Shenzhen Airlines

De vierde grootste luchtvaartmaatschappij van China, Shenzhen Airlines, maakte vandaag via moederbedrijf Air China bekend dat het 46 Boeing 737’s van de Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft gekocht. De vliegtuigen worden tussen 2016 en 2020 afgeleverd. Er is een bedrag van 4,3 miljard dollar mee gemoeid. De vliegtuigmaatschappij uit het zuiden van China is in Nederland een vrij onbekende naam. Gezien de bestemmingen is dit niet gek.

Shenzhen Airlines SIL YL316 2519 (SHZ) 737-800 Exteriors and take off
Shenzhen Airlines SIL YL316 2519 (SHZ) 737-800 Exteriors and take off

Relatief onbekende naam, toch een grote airline

Hoewel Shenzhen Airlines in ons land relatief onbekend is, heeft het momenteel al 156 vliegtuigen voor de maatschappij vliegen. Hieronder vallen 85 Boeing 737’s en 71 vliegtuigen uit de Airbus A320 familie. Ze vliegen hiermee vooral binnen China, maar ook naar bestemmingen in onder andere Japan, Vietnam, Maleisië, Singapore en Indonesië.

Shenzhen Airlines is sinds 2010 bovendien een dochterbedrijf van Air China. Twee jaar later trad het toe tot luchtvaartalliantie Star Alliance (net als moederbedrijf Air China). Het heeft een codeshare met onder andere EVA Air, Singapore Airlines en Air China. De vliegtuigmaatschappij vervoert jaarlijks meer dan 20 miljoen passagiers.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button