fbpx
AirlinesOnderwerpen

EasyJet zet drone in voor onderhoud A320

easyJet 250 A320EasyJet wil vanaf 2017 drones gaan inzetten bij vliegtuigonderhoud. Afgelopen week testte de maatschappij een kleine quadcopter waarmee blikseminslagen gedetecteerd kunnen worden. Dat gebeurt nu nog handmatig.

De Remote Intelligent Survey Equipment for Radiation (Riser) is ontwikkeld om gammastraling op te sporen.

“There are times when we have to inspect the aircraft. This takes many hours – a drone can do it much quicker,” zegt Ian Davies, hoofd onderhoud van de maatschappij.

De drone houdt automatisch een meter afstand van het toestel en stopt als er onverwachts een object in de buurt komt.

Uiteindelijk moet de inzet van de Riser de maatschappij geld gaan besparen, maar dat is nu nog even toekomstmuziek.  Wat nu nog een probleem vormt is de GPS-tracking van het systeem. Dat kan makkelijk buiten gebeuren, maar op een vliegveld is buiten vliegen verboden. Binnen 12 tot 18 maanden wil EasyJet het systeem structureel kunnen inzetten bij het onderhoud.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button