fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Eithad en Air France-KLM breiden codesharedeal uit

Etihad_B787

Air France-KLM en Etihad hebben een overeenkomst bereikt om de codeshare uit te breiden. Dat zegt Etihad topman James Hogan zondag in een interview met Reuters.

Code Share

Etihad zal door de deal meer Europese bestemmingen gaan aanbieden. De definitieve voorwaarden moeten wel nog afgesproken worden. Later dit jaar moeten de nieuwe codeshares een feit zijn. De maatschappij uit het Midden-Oosten hoopt uiteindelijk zoveel mogelijk routes aan te kunnen bieden via het netwerk van de Nederlands-Franse maatschappij. Momenteel zijn er 21 codeshare KLM routes en negen via Air France.

Hogan zegt de de volgende stap is ook frequent flyer miles te gaan uitwisselen. Een KLM Flying Blue member kan dan ook miles gevlogen met Etihad bijschrijven op zijn account. Andersom werkt het dan ook zo. Etihad overweegt niet om een aandeel in Air France-KLM te nemen, al zegt de baas ook: “zeg nooit nooit.”

VS, Aer Lingus

Etihad gaat de komende twee jaar geen nieuwe routes naar de VS lanceren, maar wel de huidige routes uitbouwen. Concurrenten Qatar en Emirates breiden juist wel uit en dit stuit op veel weerstand in de VS.

Etihad verkoopt het 4,99% belang in Aer Lingus aan IAG group. Etihad hoopt hiermee de goede relatie met IAG verder te versterken, aldus de CEO.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button