fbpx
BestellingenOnderwerpen

Emirates overweegt aanschaf nieuwe B777-200LR’s

Emirates_777-300EREmirates overweegt om nieuwe 777-200LR’s aan te schaffen. Dit zei topman Tim Clark bij de IATA vergadering in Miami tegen de Wall Street Journal.

Volgens Clark wordt een mogelijke order voor vijftien 777’s onderzocht, maar is er tegelijkertijd geen haast bij het nemen van een beslissing.

De maatschappij is nu al de grootste gebruiker van de 777; op dit moment vliegen er 144 toestellen. Ook staan er nog 49 in het orderboek bij Boeing. Emirates heeft al tien 200LR’s in de vloot en zet de toestellen vooral in op non-stopvluchten naar Zuid Amerika en Oceanië.

Een order van Emirates zou goed nieuws zijn voor Boeing. De bouwer moet naar eigen zeggen veertig tot zestig nieuwe orders per jaar bijschrijven om jaarlijks honderd toestellen af te kunnen leveren. Op dit moment staan er 25 orders voor de 777 geboekt. Door analisten worden deze boekingen gezien als graadmeter van het bedrijf.

 

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button