fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

“KLM personeel tot 50% duurder dan Lufthansa, BA”

KLM_777-300ER_new_livery_1

Eenvandaag heeft interne documenten waarin te lezen valt dat vliegend KLM personeel tot 50% meer verdient dan bij vergelijkbare maatschappijen als Lufthansa en British Airways. Vergeleken met prijsvechters is dit verschil nog groter.

Perosneelskosten

De kosten van een purser liggen 50% hoger dan bij andere, vergelijkbare maatschappijen. Piloten zouden volgens Eenvandaag 15% meer verdienen. Het verschil zit niet alleen puur in salaris, maar ook in verlofdagen. Onderhandelingen met de piloten zijn nu gaande. Ook het grondpersoneel zou meer dan bij de concurrentie verdienen.

Uit de stukken blijkt ook dat pogingen de vliegkosten te verlagen niet of niet voldoende gelukt zijn. Iberia wist volgens Eenvandaag 25% kosten te drukken in drie jaar, waar KLM tot 2,3% kwam.

UpintheSky berekende eerder dat van alle personeelskosten er 30% naar piloten gaat. Van alle personeelsleden is 8,4% piloot.

Reactie KLM

KLM zegt in een reactie wel degelijk bezig te zijn met bezuinigen. De berichtgeving over de salariskosten wordt niet tegengesproken.

sitestat

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button