fbpx
Onderwerpen

Leasefirma: “A321neo wordt populair”

A321neoDe nieuwe A321neo wordt populair onder maatschappijen. Die uitspraak doet Robert Martin, CEO van verhuurmaatschappij BOC Aviation. Martin heeft naar eigen zeggen meer dan twintig maatschappijen gesproken die interesse hebben in het nieuwe toestel.

‘Ze vragen me allemaal: wanneer is het toestel bij jullie beschikbaar?’, aldus Martin tegenover Reuters. BOC Aviation heeft op dit moment 231 vliegtuigen en heeft bij Boeing en Airbus nog ruim tweehonderd orders open staan. Daarvan zijn er 44 voor het kleinere broertje van de A321, de  A320neo. Op de Paris Airshow, die volgende week begint, verwacht Martin geen nieuwe orders te krijgen.

Airbus wil met de nieuwe versie van de A321 het gat opvullen dat concurrent Boeing achterliet toen het stopte met de productie van de 757, ongeveer tussen de 737-9 MAX en de 787. Boeing ontkent geruchten dat ze de 757 nieuw leven willen inblazen.

Volgens Martin willen de geïnteresseerde maatschappijen met de ‘neo’ niet alleen de 757 vervangen, maar ook de grotere 767.

Eind dit jaar moet de A320neo voor het eerst vliegen, de  ‘MAX’ wordt pas in 2017 in de lucht verwacht. De A321neo moet in 2019 vliegen.

 

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button