fbpx
AirlinesOnderwerpen

CAO akkoord Transavia en piloten

Transavia_Nieuw

Transavia maakt bekend een principe akkoord te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV.

De piloten krijgen volgend jaar geen inflatiecorrectie. Het akkoord bevat kostenbesparende maatregelen. Piloten krijgen aandelen in Transavia zodat ze profiteren als het beter gaat met de maatschappij. Exacte details moeten nog worden uitgewerkt. Over het voorlopige akkoord is een jaar onderhandeld. VNV benadrukt dat het dankzij de lange termijnplannen van Transavia is dat er een akkoord is. Begin juli worden de plannen aan leden van VNV voorgelegd.

Transavia wil anticiperen op de veranderende marktomstandigheden. Vooral de Franse tak moet flink groeien. Eerder staakten de Franse piloten om te voorkomen dat Transavia Europees ging opereren om zo de concurrentie aan te gaan met prijsvechters. Nu blijft ‘Trans’ uitsluitend vanuit Nederland en Frankrijk opereren. De kosten moeten met 15% omlaag.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button