fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Qatar toch dagelijks naar Schiphol

Qatar_787-8_2Qatar Airways heeft recht op een extra passagiersvlucht per week naar Schiphol. Dit meldt De Telegraaf. Eerder werd aangekondigd dat er zes vluchten per week zouden plaatsvinden, nu komt er toch een dagelijkse vlucht naar Doha.

CEO Akbar Al Baker zegt tegen De Telegraaf dat de zevende vlucht in augustus van start gaat. Vanaf komende dinsdag, 16 juni, komt de golfcarrier zes dagen per week met een passagierskist naar Schiphol. Dat wordt al snel een dagelijkse vlucht. Op de route zet Qatar de Boeing 787-8 in.

De extra vlucht klinkt in eerste instantie opmerkelijk, omdat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) in mei nog liet weten dat de drie Perzische maatschappijen geen nieuwe landingsrechten zouden krijgen. De slots die al toegekend waren, zouden voorlopig blijven gelden, zei Mansveld. Dat leek voor Qatar te gaan om zes passagiersvluchten per week.

Een woordvoerder van het ministerie van I&M laat aan De Telegraaf weten dat de ‘nieuwe’ zevende vlucht ook al bij die afgesproken rechten zat. Een achtste vlucht per week betekent dus pas een nieuw landingsslot. Die worden voorlopig geweigerd.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button