fbpx
Opmerkelijk

Ryanair piloot noemt passagiers idioten

De 31-jarige Iain Inglis, piloot bij Ryanair, heeft op Facebook kleinerende opmerkingen geplaatst over de passagiers van Ryanair. Zo verbaast hij zich over mensen die nog steeds in de rij staan voor het boarden, terwijl Ryanair de stoelen inmiddels toewijst, en hij roept zijn passagiers op hun hersenen te zoeken. Ook zei hij tegen zijn 700 Facebook vrienden dat hij wilde wegrennen voor een bebaarde jongeman die richting Mekka zat te bidden en de grond kuste op Stansted.

De opmerkingen zijn geplaatst nadat Ryanair’s chief executive Michael O’Leary beloofde dat de maatschappij zou stoppen met het onnodig krenken van mensen en het behandelen van klanten “like the enemy”. Sinds die belofte heeft Ryanair met veranderingen als stoeltoewijzing, nieuwe stoelen met meer beenruimte, en verbeterd vliegtuigvoedsel, geprobeerd klanten voor zich te winnen. Toch geeft Ryanair na deze blunder aan de piloot niet te ontslaan of andere actie tegen hem te ondernemen, omdat ze “niet reageren op social media onzin, en ook leveren we geen commentaar op individuen.”

Bij de opmerkingen op Facebook plaatste Inglis een foto van zichzelf met een aluminium hoedje op zijn hoofd. Het hoedje had hij als ‘stralingsbescherming’ opgedaan na het bericht dat voor piloten 56 minuten op 30.000ft gelijkstaat aan 20 minuten onder de zonnebank.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button