IncidentenNieuwsOnderwerp

KLM deur niet goed gesloten: start afgebroken

KLM_737-800_Havik_Schiphol_toren

Een KLM Boeing 737-800 heeft de start moeten afbreken wegens een niet goed gesloten deur.

PH-BXI was aan het accelereren op baan 36R van Madrid toen de piloten een melding kregen dat er een deur niet goed gesloten was. Bij een snelheid van 45 knopen (80 km/u) werd de start afgebroken. Het toestel was onderweg voor vlucht KL-1706 naar Amsterdam. Nadat het toestel de startbaan verlaten had, is de deur open en dicht gedaan en twintig minuten later alsnog vertrokken.

Na inspectie van de rechterdeur aan de voorkant bleek dat deze inderdaad niet goed gesloten was. De captain meldde aan de passagiers dat het de eerste rejected take-off was in zijn carrière, naast de geoefende versies in de simulator.

Twee dagen eerder moest een 747 van KLM op Sint Maarten ook de start afbreken. In dit geval ging het om een landingsgestel foutmelding. Zie hier het filmpje.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button