fbpx
AirlinesOnderwerpen

Meer Lufthansa stakingen dreigen

Lufthansa_Crew

Er dreigt een nieuwe staking bij Lufthansa te komen. Dit keer is het de cabine crew die mogelijk gaat staken.

Bij de CAO onderhandelingen met zowel de cockpit als de cabine crew zijn mediators ingezet. De baas van de UFO-bond voor cabine crew zegt tegen Bloomberg dat het een kwestie van tijd is dat dit op niks uitdraait. De eisen van beide partijen liggen zo ver uiteen dat het onwaarschijnlijk is dat de bond of Lufthansa het compromis zal accepteren.

Lufthansa en de cabine-bonden hadden afgesproken het geschil uiterlijk in juli opgelost te hebben. In januari is besloten hulp van buitenaf in te schakelen. De aanbevelingen van de mediators komen op 20 juni. De stakingen zouden dan op 23 juni kunnen beginnen, aldus de bond.

Lufthansa wil kosten drukken om zo concurrerender te zijn. Ook met de piloten lopen onderhandelingen na meer dan tien stakingen afgelopen anderhalf jaar. Na de crash met het germanwings toestel zijn de stakingen tijdelijk opgeschort en is afgesproken ook een mediator in te schakelen. Dit traject loopt nog.

Lufthansa heeft de cabine crew opgeroepen te komen praten om neerleggen van werk te voorkomen. De bond wil daarop ingaan.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button