fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Aeroflot annuleert 787 order #PAS15

Aeroflot 787-8 Artwork

Aeroflot heeft op de Paris Airshow bekend gemaakt de order voor 22 B787’s te annuleren.

Aeroflot heeft hiertoe besloten vanwege de capaciteit van Moskou’s Sheremetyevo Airport en vanwege de “mix van widebody’s en narrowbody’s van de vlootontwikkeling en de netwerkontwikkeling zoals Aeroflot die voor ogen heeft.” Aeroflot had rechten om de order te annuleren, daar hebben ze nu gebruik van gemaakt.

In een interview met Flightglobal zegt strategie-topman Callegari dat het geen proces van een dag is geweest, maar dat er lang over nagedacht is. De maatschappij heeft vertrouwen toch de doelen van passagiersaantallen te gaan halen.

Aeroflot kijkt ook naar de bestelling van 22 A350’s. Deze zal echter niet geannuleerd worden volgens Callegari, maar de maatschappij kijkt naar de mix van acht A350-800’s en veertien A350-900’s. Airbus koerst af op het schrappen van de A350-800. De bouwer heeft bijna alle klanten kunnen overtuigen de bestellingen om te zetten naar A350-900’s of A330neo’s. Aeroflot is een van de laatste maatschappijen die nog bestellingen voor de A350-800 heeft staan.

Paris_Airshow_2013_5

Paris Airshow

Kijk voor meer over de Paris Airshow in ons dossier.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button