fbpx
AirlinesOnderwerpen

Airbus verkoopt 122 A320neo’s #PAS15

A320neo

Airbus maakt bekend dat het 122 A320neo’s verkoopt aan twee klanten.

De eerste klant is een niet bekend gemaakte Chinese airline. In een ‘memorandum of understanding’ staat dat de Chinezen zestig A320neo’s kopen. De andere klant is het Braziliaanse Avianca. Avianca wil zowel de vloot vernieuwen als het netwerk uitbreiden met de 62 bestelde narrowbody’s.

“These 62 A320neo aircraft will make it possible for Avianca Brasil to take an important leap toward growing and modernizing its fleet, while improving passenger experience. Thanks to their excellent eco-efficiency, reliability and comfort, the A320neo Family will allow Synergy to strengthen its position in Latin America by offering Avianca Brasil passengers the best single aisle product available.”
-Avianca

Momenteel vliegt de maatschappij met onderaannemer 38 A320’s. In bestelling stonden al twintig nieuwe A320’s. Daarnaast verwacht Avianca van Airbus tien A350’s, zes A330-200’s, en één A330-200F.

Aviaca koopt niet zelf de toestellen maar de holding waar de maatschappij deel van uitmaakt. Dit is Synergy Aerospace. Synergy was in de running voor de overname van TAP Portugal, maar verloor van de eigenaar van JetBlue.

Meer dan 400

Met deze bestelling gaat het aantal door Latijns-Amerikaanse landen bestelde A320neo’s naar 407 toestellen. Andere klanten zijn Azul, Interjet, LATAM, Synergie, Volaris en VivaAerobus.

Paris_Airshow_2013_5

Paris Airshow

Kijk voor meer over de Paris Airshow in ons dossier.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button