fbpx
Onderwerpen

Boeing: eerste BBJ 737 MAX besteld #PAS15

737-MAX8 ArtworkBoeing gaat een BBJ versie van de 737 MAX 9 bouwen. Een anonieme koper uit Europa mag zich launch customer noemen. Dit maakte Boeing vandaag bekend op de Paris Airshow.

“We zijn heel blij dat het programma nu van start kan gaan”, zei David Longridge directeur van de BBJ tak van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. De eerste order voor de MAX 9 betekent tegelijkertijd de vijftigste BBJ order voor de MAX-serie. De andere 49 bestelde toestellen zijn 737 MAX-8’s.

Paris_Airshow_2013_5

Paris Airshow

Kijk voor meer over de Paris Airshow in ons dossier.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button