fbpx
BestellingenOnderwerpen

Airbus tevreden over #PAS15

Paris_Airshow_2013_5Airbus kijkt tevreden terug op de Paris Airshow.

Dat is op zich niet verwonderlijk, de vliegtuigbouwer noteerde veel grote orders. Met name voor de A320 neo family werd de orderportefeuille goed gevuld: ruim zestig verkopen op maandag, op woensdag werd dat aantal verdubbeld. Ook de A350XWB werd goed verkocht, met 31 orders. Bijna allemaal gaan ze naar Garuda. Maandagochtend werd het startsein gegeven voor de productie A330 regional doordat Saudia zich aan het toestel verbond als launch customer.

Donderdagochtend werd bekend dat Wizz Air een order voor 110 A321neo’s heeft getekend. Hiermee komt het aantal orders en opties voor de A321neo boven de vierduizend uit. “De A321neo is het beste toestel om onze groeiplannen te ondersteunen”, zei Jozsef Varadi, CEO van Wizz Air.

A380

De A380 leverde geen nieuwe orders op, maar dat verwachtte Airbus ook niet. Of de gloriedagen van de superjumbo al geteld zijn, is nog afwachten. CEO Fabrice Brégier zei tijdens de persconferentie dat de luxe suites die een maatschappij als Emirates nu aanbiedt, niet alles zijn. “Airlines kijken naar opbrengsten, dus dan maakt het aantal stoelen uit”, aldus Brégier. Een besluit over de neo variant wordt eind dit jaar verwacht.

China

In China liggen kansen om te groeien, zegt hoofd verkoop John Leahy. “Over twintig jaar zal China de grootste binnenlandse markt hebben. Er zit veel groei. We hebben grotere vliegtuigen nodig, zoals de A330 regional.” Hij hoopt dat de verkopen in China zullen leiden tot de bouw van een ‘completion center’ in Tianjin, naast de A320 fabriek die er nu al staat.

Paris_Airshow_2013_5

Paris Airshow

Kijk voor meer over de Paris Airshow in ons dossier

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button