fbpx
BestellingenOnderwerpen

Boeing krijgt impulsen in Parijs #PAS15

Paris_Airshow_2013_5Hoewel de directe concurrentieslag met Airbus verloren werd, kijkt Boeing tevreden terug op de Paris Airshow. Het zal niet zozeer de hoeveelheid orders, want dat verliest Boeing duidelijk van Airbus, maar wel de soort orders zijn die tot tevredenheid stemmen.

Het 777 -en 747-programma krijgen flinke impulsen doordat Qatar en EVA Air orders en opties namen op in totaal negentien triples. AirBridge Cargo krijgt twintig nieuwe 747-8’s. Voor beide programma’s zat Boeing om orders verlegen, anders zou het productieschema in de knel komen.

De 787 laat een positief, maar ook wisselend beeld zien: Aeroflot annuleerde een bestelling van 22 Dreamliners, maar aan Ethiopian verkoopt Boeing zes 787-8’s. Dat aantal lijkt niet heel groot, maar volgens Bloomberg zijn de zes toestellen als eerste gebouwd. De eerste serie 787’s stond niet bekend om hun betrouwbaarheid. Boeing probeert de toestellen al langere tijd van de hand te doen. De grootste 787 order is voor Garuda: zij bestellen dertig exemplaren van de 787-9.

narrowbody’s

Net als bij Airbus maken de narrowbody’s de grootste klapper bij Boeing. Wederom Garuda bestelde dertig 737 MAX-8 varianten, leasemaatschappij AerCap wil honderd nieuwe toestellen aan hun vloot toevoegen. De Chinese maatschappij Minsheng tekende voor dertig 737’s. Ook wordt de BBJ versie van de MAX-9 gelanceerd, een anonieme koper krijgt het eerste exemplaar.

Innovatie

“Innovatie is de kern van onze strategie”, zei COO David Muilenburg in Parijs. “Dat drijft onze klanten naar succes. Dat kunnen we aantonen met de toestellen die we hier hebben staan.” Ongetwijfeld doelde Muilenburg ook op de demonstratie die gegeven werd met een 787-9 van Vietnam Airlines.

Qua orders en opties legt Boeing het tijdens deze editie duidelijk af tegen Airbus: 331 tegen 421.
Paris_Airshow_2013_5

Paris Airshow

Kijk voor meer over de Paris Airshow in ons dossier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button