fbpx
Onderwerpen

Symposium over veiligheid in Afrika

(c) Opika/AviAssist
(c) Opika/AviAssist

Bij de Hogeschool van Amsterdam vindt woensdagmiddag 24 juni een mini-symposium over de veiligheid van de luchtvaart in Afrika plaats.

Het evenement wordt georganiseerd door Friends of AviAssist en de Hogeschool van Amsterdam. Friends of AviAssist is een organisatie die het werk van de AviAssist Foundation ondersteunt. Deze organisatie verbetert de veiligheid van de luchtvaart in Afrika, voornamelijk in 24 landen in het oosten en zuiden van Afrika. Dit doen zij door het geven van trainingen en workshops, ook wordt er een magazine uitgebracht. Friends of AviAssist helpt de AviAssist Foundation met de bewustwording rondom vliegveiligheid in Afrika. Daarnaast helpen ze bij het werven van professionele vrijwilligers en het vinden van zakenpartners uit Nederland en Europa die kunnen helpen om de veiligheid van de luchtvaart verder te bevorderen.

Sprekers

Op het symposium spreken diverse mensen uit de luchtvaartwereld. Zo vertelt voormalig Kenya Airways-CEO Titus Naikuni over de groei en veiligheid in de Afrikaanse luchtvaart en verbindt Rob Huyser, directeur van de inspectie leefomgeving en transport de veiligheidsambities van Nederland met die van Afrika.

Ook zal Keira Langford-Johnson, Commercieel directeur van Proflight Zambia vertellen over de veiligheid bij deze snelgroeiende airline in het zuiden van Afrika. Marco van de Kreeke, directeur van Groningen Airport Eelde, vertelt over de kansen en uitdagingen voor de veiligheid van airports op het continent. Van de Kreeke was drie jaar directeur van de internationale luchthaven van Kilimanjaro in Tanzania.

Praktisch

Het gratis symposium begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur en vindt plaats in gebouw ‘Leeuwenburg’ van de HvA, Weesperzijde 190 in Amsterdam. Aanmelden kan voor 24 juni via deze link, meer informatie staat op de website. Up in the Sky is mediapartner en zal uiteraard ook aanwezig zijn, artikelen over het evenement zijn na afloop op deze site te vinden.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button