fbpx
AirlinesOnderwerpen

United verlaat JFK voor Newark

(c) Eddie Maloney
(c) Eddie Maloney

United Airlines keert John F. Kennedy Airport de rug toe. De vluchten die nu nog worden aangeboden, vertrekken vanaf 25 oktober vanaf Newark Airport.

Met de verplaatsing wil United de reizigers meer overstapmogelijkheden bieden. De meeste activiteiten vinden al plaats vanaf Newark; vanaf JFK worden nu nog slechts dertien vluchten per dag uitgevoerd. Dat zijn zeven vluchten naar San Fransisco en zes naar Los Angeles die gevlogen worden als ‘premium service’ met een B757-200 die plaats biedt aan 142 passagiers.

Premium service onderscheidt zich van ‘normale’ service door onder andere lie-flat stoelen, wifi aan boord en stopcontacten voor iedere passagier. Om het concept verder uit te breiden, haalt United binnenkort een aantal 757’s uit de trans-Atlantische vloot om deze om te bouwen tot premium service-toestellen. Op vluchten naar Europa gaat United 767’s inzetten.

Newark is voor United de primaire luchthaven van New York, alle internationale vluchten komen hier al aan, op La Guardia Airport wordt vooral door United Express gevlogen. Door ook de premium service vluchten naar Newark te verplaatsen, wil United die reizigers meer overstapmogelijkheden en meer service bieden. Volgens CFO Jim Compton draait United al zeven jaar verlies op de vluchten naar JFK. De hoop is ook dat dit op Newark verandert.

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button