AirlinesOnderwerp

Atlas Air breidt vloot uit

atlas_air_747-400fAtlas Air neemt bij Boeing een nieuwe 747-8F af. Daarnaast keren diverse vrachttoestellen van Boeing weer terug in ‘actieve dienst’. Volgens Atlas trekt de markt voor luchtvracht weer aan, waardoor er extra capaciteit nodig is. “Er is veel vraag naar luchtvracht en naar onze toestellen”, aldus CEO William J. Flynn.

Naast de nieuwe 747, die volgens een woordvoerster van Boeing nog gebouwd moet worden, zet Atlas ook een 747BCF weer in. Dit toestel staat nu nog ongebruikt bij Atlas gestald. Atlas heeft in totaal 28 747’s in dienst. Boeing maakte juist deze week bekend de productie van de 747-8 terug te schroeven, tot de vrachtmarkt weer aantrekt.

 

Ook het portfolio van dochtermaatschappij Titan krijgt een upgrade , daar komen twee 767 freighters bij. Deze toestellen worden eerst omgebouwd van passagierskist naar vrachttoestel en worden dan geleast aan pakketvervoerder DHL.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close