fbpx
OnderwerpenRuimtevaart

SpaceX raket ontploft na lancering – Video & foto’s

Falcon_9_SpaceX_explosie

Rond half 5 Nederlandse tijd is een Falcon 9 raket van SpaceX ontploft circa twee minuten na de lancering. NASA meldt dat nog onduidelijk is wat oorzaak is. De ontploffing gebeurde vlak voordat de eerste trap van de raket zou worden uitgezet.

Het was de negentiende lancering van de Falcon 9 raket. De raket moest een bevoorradingsschip naar het ISS brengen. Aan boord het het ISS is nog voor vier maanden eten en voorraad. Er is voor de astronauten dus geen direct probleem. NASA heeft met Orbital ATK nog een bedrijf dat vracht zou brengen. Deze raketten blijven echter aan de grond sinds een probleem in oktober. In april was een Russisch Progress vrachtschip ook al niet in staat het ISS te bereiken.

SpaceX_Falcon_9_CRS-5

In het ruimtevrachtschip Dragon zat 2.500 kg aan eten, kleren en materiaal voor onderzoek. Aan boord waren ook spullen voor de nieuwe space-taxi’s die vanaf 2017 het vervoer van mensen door de VS moet gaan verzorgen.

SpaceX heeft in totaal al bijna vijftig missies voor NASA voltooid.

NASA komt later vandaag met een persconferentie.

https://www.youtube.com/watch?v=WB96nUcH7KE

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button