fbpx
AirlinesOnderwerpen

All Nippon Airways met Dreamliner naar Brussel

ANA_78710Onlangs kondigde de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways haar komst naar de Europese hoofdstad aan. Met deze aankondiging is er na het faillissement van Sabena voor het eerst weer een directe verbinding van Brussel naar Tokio. Deze dagelijkse verbinding start op 25 oktober. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd vandaag.

Ook weet De Tijd te melden dat deze vluchten worden uitgevoerd met een Boeing B787 ‘Dreamliner’. Het toestel landt op Brussels Airport om kwart over drie in de middag en vertrekt ‘s avonds om tien voor negen.

‘Als economisch, commercieel en politiek centrum, neemt het belang van Brussel voor ons steeds maar toe’, zegt Osamu Shinobe, CEO van ANA in een persbericht. ‘Steeds meer passagiers vliegen tussen Brussel en Tokyo, maar vandaag moeten ze overstappen via andere steden. ANA zal door het aanbieden van rechtstreekse vluchten zullen we de toegang van en naar Japan drastisch verbeteren’.

ANA is, net als de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines, een onderdeel van de Star Alliance. Beide maatschappijen zullen afspraken maken om vanuit Brussels Airport makkelijk over te kunnen stappen op vluchten naar andere Europese bestemmingen. Ook Lufthansa zal hier een rol in spelen. Aan de andere kant van de wereld biedt ANA vanuit Tokyo Narita dan weer een 50-tal bestemmingen in Japan aan om over te stappen voor de Europese reizigers.

Wie nog snel van een voordeel tarief wil genieten kan tot midden juli via de luchtvaartmaatschappij  boeken voor een bedrag vanaf 499 euro.

Bron: De Tijd

 

Arno Visser

Redacteur België. Arno is communicatie professional en heeft al ruim 30 jaar passie voor luchtvaart en reizen. Met deze combinatie levert hij regelmatig nieuws- en achtergrond-bijdrages.

Gerelateerde artikelen

Back to top button