fbpx
BestellingenOnderwerpenVliegtuigen

Grootste A320 order gaat mogelijk niet door

IndiGo_A320neo

In oktober bestelde het Indiase IndiGo 250 A320neo toestellen. Het was een voorlopige order en de tijd om tot een definitieve te komen is inmiddels verstreken. De voorlopige bestelling was de grootste ooit voor Airbus gemeten in aantal vliegtuigen.

De topman van IndiGo zegt in een brief aan de Indiase autoriteiten dat de twee bedrijven wel in gesprek blijven voor een significante bestelling. “Although the term sheet has expired we remain in active discussions concerning the potential acquisition of a significant number of aircraft from the A320neo family.”

Fabrice Bregier, CEO van Airbus, zegt dat de vertraging een technische reden heeft die verband houdt met de beursgang van IndiGo. “I am not worried about this,” zegt Bregier tegen Reuters. De verwachting is dat deal eind 2015 getekend is.

IndiGo heeft al vaker grote order geplaatst. Naast deze order heeft de maatschappij al eerder honderd en 180 vliegtuigen besteld, allen A320’s. Circa honderd zijn er al geleverd. De maatschappij staat erom bekend om na levering de toestellen door te verkopen aan een leasemaatschappij en ze dan terug te leasen. Hier zou veel winst op gemaakt worden. Indigo ontkent dat ze dit doen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button