fbpx
Opmerkelijk

Piloten ontslagen wegens playmate in cockpit

©Matias 18
©Matias 18

Twee Argentijnse piloten van Austral Líneas Aéreas zijn ontslagen omdat zij tijdens een vlucht een vrouwelijke passagier binnenlieten in de cockpit. Dit maakte de Argentijnse maatschappij bekend in een statement. Ook lieten de piloten de passagier het vliegtuig besturen. De vrouw, het Grieks Playboy model Viky Xipolitakis, mag vijf jaar niet met de maatschappij vliegen.

Het voorval vond plaats tijdens een vlucht van Buenos Aires naar Rosario. De maatschappij kwam hier achter doordat het model verschillende foto’s deelde op haar Twitter account. Ook deelde zij een video waarin is te zien dat een van de piloten de vrouw het vliegtuig liet besturen. Daarnaast zijn er vijf andere video’s uitgelekt op internet.

Austral heeft aangekondigd juridische stappen te gaan ondernemen tegen de drie. “Het gedrag van de piloten, wat ook wordt afgekeurd door de professionele vereniging, is het tegengestelde van de operationele veiligheidscultuur van Austral Líneas Aéreas,” aldus de maatschappij.

Daarnaast zullen sommige andere passagiers van de vlucht wellicht ook juridische stappen ondernemen. Het model heeft inmiddels via Twitter laten weten dat het haar spijt en dat dit geen voorbeeld is van haar karakter.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button