AirlinesOnderwerp

KLM snijdt in wintervluchten wegens teruggang inkomsten

KLM_747M

KLM vermindert de geplande vluchten en brengt daarmee de geplande groei terug in de dienstregeling van het winterseizoen 2015/2016. Deze aanpassing betekent een verlaging van ongeveer een half miljoen stoelen ten opzichte van de eerdere planning. Het winterseizoen loopt van 25 oktober tot en met 26 maart.
Op tien Europese bestemmingen worden frequenties gereduceerd. Verder wordt op bestemmingen in Afrika, Japan en Brazilië het frequentieniveau verminderd. KLM zal er alles aan doen om mogelijk ongemak voor de passagiers tot een minimum te beperken.

De aanpassing is het gevolg van de inkomsten die onder druk staan bij KLM. Deze druk op de inkomsten maakt verdere versnelling van de plannen binnen het Perform 2020 programma van Air France KLM noodzakelijk. Sinds eind 2014 wordt met een breed scala aan initiatieven gewerkt om KLM concurrerender te maken. Snelheid is daarbij essentieel.

KLM heeft eerder al overeenstemming bereikt met de cabine- en grondbonden over een nieuwe cao. Implementatie daarvan is afhankelijk van een akkoord met de piloten. De pilotenvakbond VNV heeft nog niet ingestemd met de benodigde productiviteitsverhoging.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close