fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Air France kan medewerking piloten nog niet afdwingen

Air_France_piloten_Cockpit

Air France is er niet in geslaagd medewerking van de piloten af te dwingen via de rechtbank. Volgens Air France werken de piloten niet mee aan eerder gemaakte afspraken.

Met het Transform 2015 plan wilde Air France-KLM flink bezuinigen. Hoewel dit plan afgerond had moeten zijn werken de piloten volgens de maatschappij niet mee aan de reorganisatie. De gang naar de rechter had als doel dit af te dwingen nadat arbitrage op niks uitliep.

De rechter acht zichzelf niet bevoegd uitspraak te doen over deze kwestie. Het hooggerechtshof in Bobigny is de aangewezen rechtbank, aldus de lagere rechter.

Air France geeft aan nu naar het hooggerechtshof te stappen. Tevens zegt de maatschappij in een persbericht dat het van groot belang is dat de gesprekken over het volgende plan, Perform 2020, snel verlopen.

Een reactie van de pilotenvakbond is er nog niet.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button