fbpx
Onderwerpen

Aswolk bij Bali – vluchten tijdelijk geannuleerd

aswolk_Mt_cleveland_vulkaan

Donderdagavond werd een code rood gegeven voor het luchtruim boven Bali door het Volcanic Ash Advisory Centre. De vulkaan Mount Raung op Oost-Java spuwt aswolken de lucht in, die door de wind richting Bali geblazen werden.

Het Australische Jetstar besloot daarop negen vluchten richting het eiland te annuleren. Twee vluchten waren al onderweg en keerden terug. Bij een code rood is het niet veilig te vliegen. De asdeeltjes kunnen voor motorproblemen zorgen.

Zondag werd de vulkaan actief waarop code oranje werd afgekondigd. Donderdag werd dit verder verhoogd naar code rood door toenemende activiteit. Vrijdagochtend nam de activiteit af en werd weer afgebouwd naar code oranje. De vluchten naar Bali worden inmiddels weer uitgevoerd. In de omgeving van de vulkaan mag nog niet gevlogen worden. Vooral vluchten die oost-west over Indonesië gaan, moeten hierdoor omvliegen.

De Indonesische autoriteiten roepen op alert te blijven. Mount Raung is één van de actiefste van de wereld, de vorige uitbarsting was in februari.

Nieuwer bericht

Let op! Dit is een oud bericht. Bekijk de actuele berichtgeving.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button