FinancieelOnderwerp

KLM leent € 575 miljoen

Geld_Euro_10

KLM heeft € 575 miljoen opgehaald als lening en is ter vervanging van een oude lening. KLM wilde € 500 miljoen lenen, maar er was zoveel belangstelling dat de maatschappij uiteindelijk 575 miljoen heeft opgehaald.

Met de hogere lening heeft het gehele Air France-KLM bedrijf nu kredietfaciliteiten van € 1.845 miljoen. De nieuwe lening geldt voor vijf jaar. De oude lening liep pas in juli 2016 af, maar KLM heeft besloten deze al eerder te vervangen. Er zijn nu betere leenvoorwaarden, aldus KLM. De rente staat momenteel erg laag en mogelijk heeft KLM daarom de lening vernieuwd.

Het is al langer bekend dat Air France-KLM een groot bedrag geleend heeft, dat is nu € 75 miljoen meer geworden. De schuldenlast drukt zwaar op het bedrijf en zal ooit terugbetaald moeten worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close