fbpx
IncidentenOnderwerpen

Nederland wil VN-tribunaal voor MH17

Rompstuk ©Onderzoeksraad
Rompstuk
©Onderzoeksraad

Nederland wil dat de Verenigde Naties een tribunaal opricht om verdachten van de vliegramp met MH17 te berechten. Samen met Maleisië, Australië, België en Oekraïne wordt daarvoor een resolutie ingediend bij de VN-veiligheidsraad. Dit melden RTLnieuws en de NOS.

“Met een tribunaal heb je de grootste kans op vervolging van eventuele daders”, zegt premier Mark Rutte volgens RTL. Hij deed zijn aankondiging bij zijn wekelijkse persconferentie. Wat hem betreft is het van groot belang dat er rechtvaardigheid komt voor de slachtoffers. “Wij vragen nu steun bij de VN voor de oprichting van een internationaal tribunaal.”

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de crash, volgens Rutte is daarom ook nog niet duidelijk waarvan verdachten beschuldigd kunnen worden. Ook zijn er nog geen verdachten geïdentificeerd en opgepakt. De onderzoeksraad voor veiligheid komt in oktober met het definitieve rapport.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button