IncidentenNieuwsOnderwerp

United captain dumpt munitie in toilet

©Maarten Visser
©Maarten Visser

Een B767 captain van United Airlines heeft onderweg van Houston naar München tien kogels in het toilet gegooid, meldt Aviation Herald.

Vlucht UA-104 was 23 juni onderweg gegaan naar München. Aviation Herald beschrijft wat er volgens een bron gebeurde: “eenmaal in de lucht ontdekte de captain dat hij nog tien kogels in zijn bagage had. De captain besloot dat hij er vanaf moest, want dit kon hij niet invoeren. Hij gooide het in een vuilnisbak. Een passagier had haar ring verloren en de cabin crew ging de vrouw helpen zoeken, onder andere in vuilnisbakken. Een flight attendant vond de kogels en bracht ze naar de captain. Hij gooide ze in het toilet om er definitief vanaf te komen. Toen de flight attendant later kwam informeren naar de kogels besefte hij dat ze er melding van zou gaan maken en vertelde hij hoe het zat. München airport werd op de hoogte gebracht en bij aankomst werd het vliegtuig apart gezet. Na twee zoekacties werden alle tien de kogels gevonden, waarna de B767-400 (N69059) weer vrijgegeven werd. Met een vertraging van vier uur werd aan de volgende vlucht begonnen.”

De Duitse Luftfahrtbundesamt bevestigt dat er kogels in het toiletsysteem gevonden zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close