fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

Bloomberg: “FedEx onderhandelt over B767’s”

(c) Eric Salard
(c) Eric Salard

FedEx zou met Boeing onderhandelen over een extra order van 25 B767 freighters. Dit meldt Bloomberg op basis van twee bronnen ‘dicht bij de materie’. Met de deal zou ongeveer vijf miljard dollar gemoeid zijn.

De pakketvervoerder uit Memphis heeft bij Boeing nog een order open staan voor 35 767′. Als de deal voor 25 extra ook gesloten wordt, gaat FedEx concurrent UPS voorbij qua grootte van de vloot, UPS vliegt met zestig toestellen. FedEx vliegt nu al met 24 767’s.

Zowel Boeing als FedEx weigeren inhoudelijk commentaar te geven op de geruchten. “We zorgen er continu voor dat onze vloot up-to-date is aan onze businessplannen”, zegt een woordvoerder van de vervoerder. Volgens LeehamNews vergadert FedEx eind deze maand in Seattle, waar ook het Boeing hoofdkantoor zit.

De 767 lijkt qua productie in zijn laatste jaren te zitten. Dit jaar schreef Boeing één nieuw toestel bij in het orderboek. Het type is voorbijgestreefd door de ‘eigen’ triple seven en de A330 van Airbus.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button