fbpx
Opmerkelijk

Cathay vlucht vertraagd na uitklappen glijbaan

Cathay_777XEen vlucht van Cathay Pacific werd dinsdag vertraagd nadat een glijbanen werd uitgeklapt. De B777 van de airline stond op dat moment aan de gate op Hong Kong International Airport waar het werd klaargemaakt voor de volgende vlucht. Het noodsysteem werd in werking gezet door één van de schoonmakers. Dit meldden zowel het vliegveld als de maatschappij.

Door het incident werd de vlucht van 277 passagiers vertraagd. Vlucht CX806 werd klaargemaakt door schoonmakers en crewmembers om naar Chicago te kunnen vertrekken. Geen van de passagiers waren aan boord tijdens het incident. Nadat de glijbaan uitklapte werd het vliegtuig meteen uit dienst genomen, wat een normale procedure is. De passagiers moesten wachten op een vervangende 777.

“We vermoeden dat er een procedurele fout is gemaakt door een van de werknemers van onze schoonmaak service provider. Het had niets te maken met een technisch mankement”, verklaarde een woordvoerder van de airline.

De glijbaan klapte uit bij de tweede van vijf deuren van het vliegtuig. Deze deur bevond zich bij het businessclass gedeelte van het vliegtuig.

Na 90 minuten vertraging kon de vlucht alsnog vertrekken om 13:30 uur plaatselijke tijd. Het vliegtuig landde twee uur later dan gepland op Chicago O’Hare International Airport.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button