fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

Delta annuleert order zestig toestellen

Delta_737-800Delta Airlines ziet af van een order voor zestig toestellen bij Boeing en Embraer. Dat zegt CEO Richard Anderson tegen Reuters. Reden voor de annulering is dat piloten van de maatschappij weigeren om een nieuw driejarig contract te tekenen.

De piloten zijn niet tevreden over de manier waarop de winst verdeeld wordt in het nieuwe contractplan. Analisten waarschuwden maatschappijen eerder deze week dat de winst lager uit kan vallen als zij de stoelcapaciteit willen verhogen.

Bij Delta kan de opbrengst per stoel per gevlogen mijl in het komende kwartaal met 4,5 tot 6,5 procent dalen, voorspelde de maatschappij bij het presenteren van de jaarcijfers. Dat zou minder winst betekenen en voor de piloten dus ook minder inkomen.

Door het afwijzen van het nieuwe contract gaat een order voor twintig B737-900’s en veertig E190’s ook niet door. Die orders waren ingepland vooruitlopend op de goedkeuring van de piloten en hadden een marktwaarde van zo’n vier miljard dollar.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button