AirlinesOnderwerp

Delta annuleert order zestig toestellen

Delta_737-800Delta Airlines ziet af van een order voor zestig toestellen bij Boeing en Embraer. Dat zegt CEO Richard Anderson tegen Reuters. Reden voor de annulering is dat piloten van de maatschappij weigeren om een nieuw driejarig contract te tekenen.

De piloten zijn niet tevreden over de manier waarop de winst verdeeld wordt in het nieuwe contractplan. Analisten waarschuwden maatschappijen eerder deze week dat de winst lager uit kan vallen als zij de stoelcapaciteit willen verhogen.

Bij Delta kan de opbrengst per stoel per gevlogen mijl in het komende kwartaal met 4,5 tot 6,5 procent dalen, voorspelde de maatschappij bij het presenteren van de jaarcijfers. Dat zou minder winst betekenen en voor de piloten dus ook minder inkomen.

Door het afwijzen van het nieuwe contract gaat een order voor twintig B737-900’s en veertig E190’s ook niet door. Die orders waren ingepland vooruitlopend op de goedkeuring van de piloten en hadden een marktwaarde van zo’n vier miljard dollar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close