fbpx
Onderwerpen

Vijf gewonden bij explosie Zodiac-fabriek

bijenkorfzitjes zodiac aerospaceDoor een explosie bij Zodiac Aerospace in het Amerikaanse Newport zijn dinsdagavond vijf werknemers van het bedrijf gewond geraakt. Zodiac produceert cabine-interieurs voor Airbus en Boeing. Beide bouwers bekijken nu of hun productie schade op zal lopen.

De explosie vond plaats rond 21.00 uur lokale tijd en is volgens de brandweer veroorzaakt zijn door licht ontvlambare dampen. Volgens lokale media was de drukgolf een mijl verderop te voelen. Door de explosie kwam onder andere een plafond naar beneden. De vijf gewonden zijn in een ziekenhuis behandeld.

Vertragingen
Zodiac is een belangrijke partner voor de grote vliegtuigbouwers, die op dit moment de schade bij de fabriek opnemen. “We kijken nu of er gevolgen zijn voor onze productie en hoe groot die gevolgen zijn”, zegt een woordvoerder van Boeing. De laatste tijd heeft het van oorsprong Franse bedrijf te kampen met productieproblemen en vertragingen.

Tegelijkertijd proberen Airbus en Boeing een recordaantal vliegtuigen af te leveren aan hun klanten. Op de Paris Airshow noteerde Airbus 412 orders en Boeing 331. Beide bouwers hebben hun productielijnen zo afgesteld dat het interieur precies op tijd ingebouwd kan worden. Bij vertraging bij Zodiac lopen diverse afleverschema’s zo in de soep.

Zodiac haalde eerder deze week in positievere zin het nieuws, met een revolutionair design: omgekeerde vliegtuigstoelen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button