fbpx
AirlinesNieuws

FAA: “vleugel 747-8 kan breken”

Boeing_747-8De FAA waarschuwt dat de vleugel van de Boeing 747-8 kan breken. Bij zogenaamde ‘divergent flutter’, een snelle en onvoorspelbare trilling, kan de vleugel breken. De FAA heeft een Airworthness Directive uit laten gaan.

Divergent flutter kan ontstaan als er veel g-krachten verplaatst worden tijdens de vlucht, bijvoorbeeld als het toestel opstijgt of landt en als daarnaast systemen aan boord het laten afweten.

Reparatie
Luchtvaartmaatschappijen hebben vijf jaar de tijd om de vleugel te laten repareren. Volgens Boeing valt deze periode nog onder de garantietermijn, Een woordvoerder van de vliegtuigbouwer zegt tegen een Australische newssite dat het probleem bij hen al anderhalf jaar bekend was. “Met de meerderheid van de gebruikers hebben we al afspraken gemaakt. De FAA volgt ons advies om de aanbeveling te verplichten.” Van de 747-8 vliegen op dit moment 71 exemplaren. Met name bij vrachtmaatschappijen is het toestel populair.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button