fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

EVA Airways bestelt vijf B777 freighters

©BriYYZ
©BriYYZ

EVA Airways bestelt definitief vijf B777F’s bij Boeing. De deal werd tijdens de Paris Airshow al aangekondigd, maar is nu ook daadwerkelijk beklonken. De toestellen vervangen zes MD11’s die in maart uitgefaseerd werden.

Voor de Taiwanese maatschappij zijn het de eerste vrachtuitvoeringen van de 777; van de passagiersuitvoering vliegen al twintig exemplaren in EVA-livery. “We investeren nu in het meest geavanceerde toestel”, stelt bestuursvoorzitter Kuo-wei Chang. EVA heeft een geschiedenis met Boeing-toestellen, de maatschappij was launch-customer van de 777-300ER. Austin Chang, CEO van EVA, ziet een mooie toekomst voor de toestellen. “Ze worden de ruggengraat van onze vrachtactiviteiten in het komende decennium.”

De vrachtvloot van EVA Air Cargo bestaat verder uit acht B747F’s.

De verkoop is voor Boeing ook goed nieuws: de bouwer moet de productie van de 777 op peil zien te houden tot minimaal 2018. Dan wordt de 777X verwacht.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button