fbpx
Opmerkelijk

FedEx MD11 maakt wheelie

MD11_wheelieHet lossen van een MD11 Freighter van FedEx ging zondag in Memphis niet helemaal goed. Dit meldt een lokale nieuwszender. Het toestel maakte een ‘wheelie’ en eindigde op een cargoloader. Bij het incident raakte niemand gewond.

FedEx laat weten dat tijdens het uitladen teveel gewicht op het achterste deel van het toestel terechtkwam, waardoor de neus omhoog kwam. De romp landde deels op een cargoloader die achter het toestel stond. De vrachtmaatschappij onderzoekt nog of de juiste procedures gevolgd zijn bij het lossen van de kist.

 

 

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button