fbpx
Onderwerpen

Air China neemt 750 nieuwe piloten aan

747-8I BEJ #1499-RC066

Dit jaar heeft Air China 752 nieuwe aspirant-piloten aangenomen. De 731 jongens en 21 meisjes zijn net klaar met de middelbare school en stromen nu door in het Air China opleidingsprogramma. In totaal waren er 15.048 sollicitaties en circa 5% gaat dus door.

Air China verzorgt de opleiding via verschillende universiteiten waaronder die van Nanjing en de Civil Aviation Flight University. Na hun (meer algemene) universitaire opleiding krijgen de studenten een vliegopleiding in het buitenland. In totaal zijn ze vijf jaar bezig op piloot te worden.

Air China heeft de afgelopen jaren steeds 700-800 aspirant piloten aangenomen. Eind 2014 had de maatschappij 334 vliegtuigen, elk jaar komen er ruim dertig nieuwe toestellen bij. Er werken nu 4.300 piloten bij de maatschappij en de verwachting is dat er in 2020 ongeveer 7.000 zijn.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button