Opmerkelijk

Asiana aangeklaagd om brandwonden

©J o
©J o

De Zuid-Koreaanse maatschappij Asiana wordt door een passagier aangeklaagd omdat zij brandwonden heeft opgelopen tijdens een vlucht. De vrouw, in Zuid-Koreaanse media bekend als ‘Jang’, eist 200 miljoen Zuid-Koreaanse won (ruim 154 duizend euro) van de maatschappij omdat een stewardess vorig jaar kokend hete noodles over haar gemorst zou hebben.

Het incident gebeurde op een vlucht van Seoel Incheon naar Parijs. De vrouw vroeg de stewardess of zij wat noodles kon brengen. Toen de noodles geserveerd werden, werden ze gemorst op Jang’s lichaam. Ze liep tweede- en derdegraads brandwonden op. Jang verwijt Asiana dat ze niet voldoende medische hulp geboden hebben en dat ze psychische en lichamelijke stress veroorzaakt hebben.

Jang, volgens Koreaanse media een oud-supermodel, zegt haar carriere nu te kunnen vergeten. “Ik wilde een carriere op televisie, met mijn schoonheid als kracht. Dat kan niet meer vanwege die afschuwelijke brandwonden.” Ook het werk in een bakkerij, wat ze nu doet, geeft problemen. “Ik ben extreem bang voor ovens van 800 graden”. stelt ze.

Asiana heeft aangeboden om 61 miljoen won (47 duizend euro) uit te keren voor de medische kosten. De maatschappij voert aan dat de juiste medische maatregelen genomen zijn en dat Jang de tray met noodles zelf omstootte.

 

 

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol en komt er graag. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button