fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Eerste vlucht Xiamen Airlines geland – Foto

(C) Patrick Smit

Op Schiphol is vanochtend de eerste passagiersvlucht van Xiamen Airlines geland. Vlucht MF811 landde even voor zes uur vanochtend op de Polderbaan. Om 12:35 uur vanmiddag vertrekt de Boeing 787-8 weer naar China.

Amsterdam is de eerste intercontinentale bestemming voor Xiamen, dat verder vooral bestemmingen in China aandoet. Tot 25 oktober wordt de route drie keer per week gevlogen, daarna gaat de frequentie terug naar twee keer wekelijks.

KLM en Xiamen hebben een codeshare-overeenkomst en zijn de enige maatschappijen die vanuit Europa rechtstreeks naar de Chinese stad vliegen. KLM voert de vlucht uit op donderdag en zondag, Xiamen op maandag, woensdag en vrijdag. Ook KLM zet vanaf november een 787 in.

Fotograaf Patrick Smit was vanochtend in alle vroegte bij de landing van de Dreamliner. (klik op de foto voor een grotere versie)

(C) Patrick Smit
(C) Patrick Smit

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button