AirlinesOnderwerp

Lufthansa komt met nieuwe tariefstructuur

Lufthansa_A320_FRALufthansa introduceert een nieuwe tariefstructuur voor reizen binnen Duitsland en Europa. Passagiers die economy class reizen, kunnen tot eind oktober drie opties kiezen: light, classic of flex. Op deze manier wil Lufthansa de klanten beter van dienst zijn. “Mensen willen alleen betalen voor de services die ze daadwerkelijk gebruiken”, stelt Chief Commercial Officer Jens Bischof.

De drie opties verschillen van elkaar op punten als gratis bagage meenemen, stoelreserveringen en het omboeken of annuleren van vluchten.

Light
Een ‘light’-ticket wordt aantrekkelijk voor mensen die alleen met handbagage reizen. Hierbij is het omboeken van tickets niet mogelijk. ‘Light’ kost 89 euro, het meenemen van handbagage of het reserveren van een stoel is hier nog bij te boeken. Dat kost wel extra geld.

Classic
Classic-tickets hebben eigenlijk alles wat een normaal ticket ook heeft: één stuk ruimbagage van 23 kilo, en de mogelijkheid om een stoel te reserveren. Volgens Lufthansa is het ticket, te boeken vanaf 129 euro, flexibeler omdat het, tegen betaling, mogelijk is om overgeboekt te worden naar een andere vlucht.

Flex
Het ‘flex’-ticket is de meest uitgebreide variant die Lufthansa aanbiedt in de economyclass. Hier is een gratis mogelijkheid om overgeboekt te worden, net als gratis stoelreservering.

Businessclass
Voor bussinesclass-reizigers wordt het omboeken en annuleren van vluchten te allen tijden mogelijk.

Het concept wordt uitgerold bij Lufthansa en Austrian Airlines.  Swiss en Brussels Airlines, die ook bij de Lufthansa group horen, gebruiken al een systeem met verschillende tickets.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close