fbpx
Opmerkelijk

Cathay beboet wegens ongewenste passagier

Cathay_777-300ERCathay Pacific moet een boete betalen van 6500 Nieuw Zeelandse dollar omdat de maatschappij vorig jaar een passagier vervoerde naar Nieuw Zeeland die dat land niet in mocht. Dit heeft een rechter in Auckland bepaald.

De man, afkomstig uit Bahrein, reisde vorig jaar van Doha naar Auckland. De man mocht Nieuw Zeeland niet in en had daarom ook niet aan boord van de vlucht vanuit Hong Kong gemogen.

Luchtvaartmaatschappijen naar Nieuw Zeeland zijn verplicht om bij de immigratiedienst alle passagiers te melden, zodat zij kunnen aangeven of iemand wel of niet het land in mag. Cathay verzuimde dit te doen. De man in kwestie was al eerder geweigerd nadat hij vanuit Bangkok probeerde Nieuw-Zeeland in te komen.

Cathay ging in 2012 al in de fout met een passagier uit Zuid Afrika. Ook zijn komst werd niet gemeld. “We nemen dit soort overtredingen heel serieus,” zegt Peter Devoy, plaatsvervangend directeur bij de immgiratiedienst, “Luchtvaartmaatschappijen spelen een cruciale rol bij de integriteit van de immigratiedienst en het veilig houden van onze grenzen.”

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button