fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

SpiceJet wil ruim 100 narrow body’s kopen

ROJ SPICEJET YH051-2426 737-900 B-1 Flight

Het Indiase SpiceJet is in gesprek met Boeing en Airbus voor meer dan honderd A320’s of B737’s, zo zegt de CEO dinsdag. Het zou de grootste order voor SpiceJet ooit zijn.

SpiceJet kijkt naar de nieuwe variant van beide vliegtuigtypes en de deal zou nog voor 31 maart 2016 rond kunnen zijn. Afhankelijk van hoeveel een vliegtuig bij welke afname kost bepaalt de maatschappij hoeveel vliegtuigen er precies worden afgenomen. Maar dat er meer dan honderd worden staat volgens de CEO vast.

SpiceJet vliegt nu met 37 737’s en twee A320’s. De afgelopen jaren hebben Aziatische maatschappijen honderden vliegtuigen besteld. De groei van de luchtvaart is daar enorm. Niet alle bestellingen komen ook definitief rond. Zo was er een Memorandum of Understanding tussen het eveneens Indiase IndiGo en Airbus voor de koop van 250 A320 toestellen. Het is de grootste bestelling bij Airbus in de geschiedenis. De datum voor definitieve tekening van het contract is echter verstreken. IndiGo zei eerder de toestellen wel nog te willen bestellen.

Voor de koop zal een nieuwe lening nodig zijn voor SpiceJet. De maatschappij zat vorig jaar nog in financiĆ«le problemen. Na de redding van de huidige topman zijn er twee kwartalen van winst geweest. Afgelopen kwartaal bedroeg de winst $ 11 miljoen. In maart bestelde SpiceJet al 42 737 Max toestellen. In totaal heeft de maatschappij negentig vliegtuigen bij Boeing besteld (naar de 737 Max ook 737-800’s en -900ER’s)

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button