fbpx
OnderwerpenVliegvelden

HNA Group of China neemt afhandelaar Swissport over

swissport logoHet private equity fonds PAI partners heeft een overeenkomst getekend over de verkoop van Swissport met HNA Group Co. Ltd., de moedermaatschappij van Hainan Airlines. Het gaat om een bedrag van 2.7 miljard Zwitserse Franken, ongeveer 2.55 miljard euro.

Swissport ook actief op Schiphol

Swissport is een wereldspeler op het gebied van luchtvrachtafhandeling en grondafhandelingsdiensten van zowel vrachtvliegtuigen als passagiersvliegtuigen. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Zurich is actief in 48 landen. Wereldwijd werken er 60.000 mensen bij Swissport. De afhandelaar is ook op Schiphol Airport Amsterdam actief. Onder andere de passagiers van American Airlines, Arke, Corendon, Emirates, SAS en United Airlines worden door het bedrijf afgehandeld. Ook is Swissport op Schiphol actief bij het afhandelen van vrachtvliegtuigen. Jaarlijks wordt, naar eigen zeggen, wereldwijd 4.1 miljoen ton vracht en 224 miljoen passagiers afgehandeld door het luchtvaartbedrijf.

Zelfstandig onderdeel binnen de HNA Group

PAI Partners kocht Swissport in 2010 voor 654 miljoen euro. Eind 2013 nam Swissport nog branchegenoot Servisair over, waardoor het de grootste afhandelaar ter wereld werd. De afhandelaar zal als een zelfstandig onderdeel binnen de HNA Group blijven bestaan. De concurrentiewaakhonden moeten de deal nog wel goedkeuren. Naar verwachting ronden beiden partijen de deal aan het einde van 2015 af.

Eergisteren werd de cargo operatie van Aviapartner op Schiphol nog verkocht aan Dnata. Dit is de grootste luchtvaart service provider van het midden oosten. Swissport en Aviapartner zijn, zeker op Schiphol, grote concurrenten.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button