fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Qatar: “geen oneerlijke concurrentie”

©Patrick Smit
©Patrick Smit

Qatar Airways heeft officieel gereageerd op beschuldigingen van oneerlijke concurrentie. Zoals verwacht stelt de golfmaatschappij dat er niets aan de hand is.

De verklaring is een reactie op de beschuldigingen dat de drie golfmaatschappijen misbruik zouden maken van de Open Skies afspraken en dat ze onterechte staatssubsidies zouden ontvangen. Delta, American en United publiceerden in mei een vuistdik rapport met die strekking. Etihad en Emirates beten al snel van zich af. Qatar doet dat nu ook.

Klein

De maatschappij benadrukt in een brief aan de regering van de Verenigde Staten dat er niets aan de hand is. Er worden geen passagiers ‘weggekaapt’ van Amerikaanse of Europese maatschappijen. “Veel bestemmingen van Qatar buiten Doha worden niet eens bediend door Europese partners van de ‘big three'”, staat in de brief. “Het is raar dat de grootste maatschappijen uit de VS ons omschrijven als een ‘bedreiging’, we zijn klein en concurreren niet direct met hen”, stelt CEO Akbar al Baker.

Open Skies

Qatar wijst op het belang van de huidige Open Skies afspraken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Amerikaanse bedrijven zoals FedEx, dat een hub heeft in Abu Dhabi en belang heeft bij de afspraken zoals die nu gelden.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button