fbpx
OnderwerpenRuimtevaart

NASA stelt wrak spaceshuttles tentoon

Space_Shuttle_Atlantis_747Wrakstukken van de spaceshuttles Challenger en Columbia, die allebei betrokken waren bij ongelukken, worden voor publiek tentoongesteld. Dit meldt de Chicago Tribune.

Voor de tentoonstelling ‘forever remembered’ op Kennedy Space Center in Florida zijn twee delen van de Challenger en de Columbia neergezet. Ook zijn er persoonlijke bezittingen van de veertien omgekomen astronauten te zien. De Challenger 73 explodeerde enkele seconden na de lancering op 28 januari 1986. De Columbia stortte op 1 februari 2003 neer op weg terug naar aarde. Brokstukken van het ruimteveer kwamen neer in de Amerikaanse staat Texas.

De permanente tentoonstelling is grotendeels gewijd aan spaceshuttle Atlantis, die in 2011 met pensioen ging.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button