fbpx
AirlinesOnderwerpen

Codeshare Emirates en Bangkok Airways

Bangkok_Air_A319

Emirates gaat zijn code op vluchten van Bangkok Airways plaatsen. Bangkok Airways is een short-haul maatschappij met de belangrijkste hub in Bangkok.

Door de codeshare kunnen klanten van Emirates nu in één keer een ticket boeken naar veertien nieuwe bestemmingen voor Emirates, voornamelijk kleinere Thaise steden, Cambodja en Myanmar. Bangkok Airways is een full service maatschappij die zich al langer richt op codeshares met netwerk-maatschappijen in plaats van de concurrentie met de vele low-cost carriers in de regio aan te gaan. KLM klanten vliegen er bijvoorbeeld ook mee.

Emirates vliegt zes keer per dag van Dubai naar Bangkok, vanaf december met vier A380’s en twee B777-300ER’s. Bangkok Airways vliegt op 31 routes naar 24 vliegvelden. Emirates gaat codeshares aanbieden op de routes vanaf Bangkok naar: Chiang Mai, Chiang Rai, Koh Samui, Krabi, Lampang, Mandalay, Nay Pyi Taw, Phnom Penh, Phuket, Siem Raap, Sukhothai, Trat, Udon Thani en Yangon. Koh Samui kan bij Emirates nu ook via Kuala Lumpur, Phuket en Singapore bereikt worden. Vanaf Emirates bestemming Phuket kunnen passagiers overstappen op Bangkok Airways naar Chiang Mai en U-Tapao.

Emirates zegt erover: “Our new codeshare agreement with Bangkok Airways will provide our passengers with increased choice, flexibility and ease of connection to different cities across Southeast Asia to and from Dubai, ultimately offering a smoother, more convenient travel experience.”

Bangkok Airways vliegt de toestellen: A319, A320, ATR72-500 en ATR 72-600.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button