fbpx
AirlinesOnderwerpen

Codeshare Emirates en Bangkok Airways

Bangkok_Air_A319

Emirates gaat zijn code op vluchten van Bangkok Airways plaatsen. Bangkok Airways is een short-haul maatschappij met de belangrijkste hub in Bangkok.

Door de codeshare kunnen klanten van Emirates nu in één keer een ticket boeken naar veertien nieuwe bestemmingen voor Emirates, voornamelijk kleinere Thaise steden, Cambodja en Myanmar. Bangkok Airways is een full service maatschappij die zich al langer richt op codeshares met netwerk-maatschappijen in plaats van de concurrentie met de vele low-cost carriers in de regio aan te gaan. KLM klanten vliegen er bijvoorbeeld ook mee.

Emirates vliegt zes keer per dag van Dubai naar Bangkok, vanaf december met vier A380’s en twee B777-300ER’s. Bangkok Airways vliegt op 31 routes naar 24 vliegvelden. Emirates gaat codeshares aanbieden op de routes vanaf Bangkok naar: Chiang Mai, Chiang Rai, Koh Samui, Krabi, Lampang, Mandalay, Nay Pyi Taw, Phnom Penh, Phuket, Siem Raap, Sukhothai, Trat, Udon Thani en Yangon. Koh Samui kan bij Emirates nu ook via Kuala Lumpur, Phuket en Singapore bereikt worden. Vanaf Emirates bestemming Phuket kunnen passagiers overstappen op Bangkok Airways naar Chiang Mai en U-Tapao.

Emirates zegt erover: “Our new codeshare agreement with Bangkok Airways will provide our passengers with increased choice, flexibility and ease of connection to different cities across Southeast Asia to and from Dubai, ultimately offering a smoother, more convenient travel experience.”

Bangkok Airways vliegt de toestellen: A319, A320, ATR72-500 en ATR 72-600.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button