fbpx
Onderwerpen

Bali airport donderdag deels gesloten door aswolk

Vluchten van en aar Bali worden geannuleerd en omgeleid nu Mount Raung (Java) weer aswolken uitstoot. De wind zorgt er voor dat de aswolken richting Bali gaan. Donderdag is Bali gesloten tot 12:00 uur Nederlandese tijd

Sinds dinsdag zijn er nieuwe vluchtverstoringen. De omstandigheden rond Denpasar Airport op Bali verslechterden woensdag. De Australische maatschappijen Jetstar en Virgin Australia annuleren donderdag ook weer vluchten, in totaal vliegen deze twee maatschappijen bijna 30 keer per dag naar Bali. Eerder werden er vluchten omgeleid. Zo kwam een Jetstar vlucht aan in Perth, in plaats van Bali. Jetstar zegt in een verklaring: “We regret the disruption these cancellations will cause our customers but the safety of passengers and crew is our first priority.”

Op Bali zitten vakantiegangers vast, omdat hun vlucht niet gaat. Ook voor vrijdag staan de eerste annuleringen op de rol.

Mount Raung

Zondag 28 juni werd de vulkaan actief waarop code oranje werd afgekondigd. Mount Raung is één van de actiefste ter wereld, de vorige uitbarsting was in februari. In 2002 was er een vliegverkeer chaos door een aswolk van de vulkaan. Mount Raung is een van de meest actieve vulkanen ter wereld. Er is nog steeds een code oranje afgekondigd. De vulkaan staat in het oosten van Java, vlakbij Bali. De aswolk bevindt zich ten zuiden van de vulkaan maar wordt langzaam naar het oosten geblazen, sinds vandaag is de as net boven Denpasar Airport. De wolk hangt op een hoogte van 14.000 voet.

Begin juli waren er ook al vluchtverstoringen en een sluiting van Denpasar Airport.

Vluchten Bali

[flightradar code=”dps”]

Kaart aswolk

Oorspronkelijke bericht: 4-aug 18:39 uur
Update 1: 6-aug 07:38 uur

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button