fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpenVliegvelden

B777 Delta breekt start af op Schiphol

(c) Alan Wilson
(c) Alan Wilson

Een Boeing 777-200LR van Delta heeft vrijdag 7 augustus op Schiphol zijn start afgebroken omdat een ander toestel een doorstart maakte.

Het toestel had een startklaring gekregen om vanaf baan 24 te vertrekken naar Atlanta (vlucht DL71). Tijdens de start, rond 09:10 uur, was de Zwanenburgbaan in gebruik als landingsbaan.

Terwijl de Delta al aan de take-off begonnen was, maakte een binnenkomende A319 van Air Serbia op de Zwanenburgbaan een doorstart. De Delta kon, na herhaaldelijke en eerst genegeerde commando’s van de luchtverkeersleider, op tijd stoppen.

Na het verlaten van de baan meldde de ATC dat er rook bij de remmen van de triple seven te zien was. De opgeroepen brandweer koelde de remmen, waarna het toestel terugkeerde naar de gate.  Met een vertraging van tachtig minuten vertrok de vlucht later die ochtend naar Atlanta.

Het vliegtuig van Air Serbia dat de doorstart maakte, was afkomstig uit Belgrado en landde na een go-around veilig op de Zwanenburgbaan. Volgens Aviation Herald besloten de piloten tot een go-around door een onstabiele nadering.

Luister het radioverkeer hier terug (rond 10 min 30)

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button