fbpx
AirlinesOnderwerpen

Crew members geschorst na weigering kind

Xiamen_Airlines_787Cabin crew members van Xiamen Airlines zijn geschorst nadat een captain een tienjarig meisje weigerde op zijn vlucht. Dit maakte de maatschappij afgelopen maandag bekend in een statement. Het meisje zou een flight attendant hebben beledigd nadat er aan de passagiers werd gevraagd om het toestel te verlaten. Het vliegtuig stond afgelopen donderdag klaar om een binnenlandse vlucht uit te voeren van Dalian naar Nanjing.

Weigering van het meisje

De luchtverkeersleiding kon geen take-off time geven aan de vlucht waardoor de passagiers buiten het vliegtuig moesten wachten. Als gevolg van deze mededeling heeft het meisje een flight attendant beledigd. De passagiers hadden daarvoor al twee en een half uur gewacht op het vertrek van de vlucht.

Nadat de captain te horen kreeg dat een flight attendant was beledigd door het meisje, eiste hij dat het kind of haar begeleider zich zou excuseren. Het meisje weigerde dit echter, waarna de captain besloot het meisje te weigeren bij de re-boarding van het vliegtuig. Het meisje was onderdeel van een reisgezelschap van tien man. Dit gezelschap stapte van de vlucht nadat zij hoorde dat het meisje werd geweigerd.

Statement van de airline

In het statement van Xiamen Airlines geeft de maatschappij aan dat er door de captain niet goed is gekeken naar de omstandigheden, zoals het twee en een half uur wachten en dat de persoon een kind was. Ook zeggen zij hierin dat de cabin crew members voor vijf dagen ontheven zijn uit hun functie. Daarnaast wil de airline dat andere crew members ook beter gaan handelen in dit soort situaties.

Vertragingen in China zorgen vaak voor confrontaties tussen passagiers en medewerkers. Eerder deelde de Civil Aviation Administration al straffen uit aan Shenzhen Baoan International Airport wegens het verkeerd handelen bij vertragingen op het vliegveld.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button